Škvarkové knoflíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
2-3 lžíce petrželka
4 lžíce mléko
10 dkg sádlo
2 lžičky prášek do pečiva
20 dkg škvarky
0.5 kg hladká mouka
0.5 lžičky mletá červená paprika
podle chuti
sůl
kmín
strouhaný sýr
sezamová semínka
na potření
1 ks rozšlehané vejce
podle potřeby
hrubá sůl

Postup přípravy receptu

  1. Škvarky si jemně umeleme. Na vál prosejeme mouku s práškem do pečiva a s trochou mleté červené papriky, přidáme škvarky, sádlo, 1 vejce, sůl a drobně posekanou čerstvou nebo sušenou petrželku.

  2. Pokropíme mlékem a těsto zpracujeme. Necháme ho v ledničce 2 hodiny odležet.

  3. Na pomoučeném vále uděláme váleček, odkrajujeme malé kousky těsta a ty dlaní rozmáčkneme na placičky.

  4. Přendáme je na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem, sezamovými semínky, strouhaným sýrem nebo hrubou solí.

  5. Ve vyhřáté troubě asi na 220°C upečeme škvarková kolečka - knoflíky dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!