Škvarkové pagáče recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 2 ks vejce 1 dl mléko 1 dl voda 20 g droždí 370 g hladká mouka 200 g vepřové sádlo z bůčku
Postup Škvarkové pagáče recept
Postup přípravy receptu
-
Sádlo z vepřového bůčku nakrájíme na kostky a vyškvaříme. Světlé škvarky scedíme nasekáme na jemno a se sádlem necháme vychladnout. Sádlo a škvarky smícháme se 100gr. hladké mouky rozválíme, složíme a dáme do lednice.
Droždí nadrobíme do vlažného mléka a necháme vykynout. Do zbylé mouky přidáme 1 vejce, sůl, mletý pepř kvásek vodu a vše promícháme na tažné těsto.
Vykynuté těsto rozválíme, do středu dáme ztuhlý čtverec sádla s moukou, přikryjeme cípy čtverce, dobře zabalíme (jako psaníčko) rozválíme na obdélník, třikrát přeložíme a dáme do lednice. Takto postupujeme ještě dvakrát.
Vychladlé těsto nakonec rozválíme na tlustý plát asi 1,5 cm. Kulatým tvořítkem vykrájíme kolečka potřeme rozšlehaným vejcem a necháme vykynout. Pagáče pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova.