Škvarkové pagáče recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
2 ks vejce
1 dl mléko
1 dl voda
20 g droždí
370 g hladká mouka
200 g vepřové sádlo z bůčku

Postup přípravy receptu

  1. Sádlo z vepřového bůčku nakrájíme na kostky a vyškvaříme. Světlé škvarky scedíme nasekáme na jemno a se sádlem necháme vychladnout. Sádlo a škvarky smícháme se 100gr. hladké mouky rozválíme, složíme a dáme do lednice.

  2. Droždí nadrobíme do vlažného mléka a necháme vykynout. Do zbylé mouky přidáme 1 vejce, sůl, mletý pepř kvásek vodu a vše promícháme na tažné těsto.

  3. Vykynuté těsto rozválíme, do středu dáme ztuhlý čtverec sádla s moukou, přikryjeme cípy čtverce, dobře zabalíme (jako psaníčko) rozválíme na obdélník, třikrát přeložíme a dáme do lednice. Takto postupujeme ještě dvakrát.

  4. Vychladlé těsto nakonec rozválíme na tlustý plát asi 1,5 cm. Kulatým tvořítkem vykrájíme kolečka potřeme rozšlehaným vejcem a necháme vykynout. Pagáče pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!