Vepřové řízky zapečené v bramborech recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
1,5 - 2 kg brambory
tuk
1 - 2 ks cibule
pažitka
hořčice
pórek
kečup
mletý černý pepř
6 - 10 plátků vepřový řízek

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Řízky lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme, opepříme, po obou stranách potřeme hořčicí. Řízky na dobře rozehřátém tuku rychle opečeme

  2. Potom do tukem vymazaného pekáčku klademe brambory, osolíme, lehce opepříme a hojně posypeme nadrobno nakrájenou pažitkou. Na brambory vložíme řízky, poklademe na kroužky pokrájenou cibulí, pokapeme kečupem a znovu poklademe na plátky nakrájenými brambory. Brambory osolíme, lehce opepříme, posypeme pažitkou, polijeme šťávou z masa a do vyhřáté trouby dáme zapéci. Před dokončením zalijeme Vepřové řízky v bramborech rozšlehanými vejci a ještě zapečeme. Vepřové řízky v bramborech zapékáme při 175 °C 90 - 120 minut

  3. Vepřové řízky zapečené v bramborech rozdělíme na talíře a můžeme servírovat. Můžeme je před podáním posypat jemně nastrouhaným sýrem a obložit syrovou zeleninou. Brambory můžeme posypat kromě pažitky třeba pórkem nebo jen majoránkou. To už záleží na každém, co má rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!