Škvarkový chléb recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 2 lžíce olej 1,5 lžička sůl 1 lžíce ocet 150 g škvarky 250 g hladká mouka 320 ml vlažná voda 1 lžíce mletý kmín 1 lžička sušené droždí 150 g žitná chlebová mouka 2 lžičky sušená bramborová kaše 100 g celozrnná špaldova mouka
Postup Škvarkový chléb
Postup přípravy receptu
-
Na desce smícháme mouky, droždí, kmín, bramborovou kaši, sůl, cukr, přilijeme vodu, olej, ocet a zpracujeme těsto
Polovinu škvarků umixujeme, polovinu nasekáme na drobné kousky
Oba druhy škvarků vmícháme do těsta, dobře zapracujeme a necháme vykynout
V předehřáté troubě na 200°C pečeme škvarkový chléb v chlebové formě. Můžeme přidat slunečnicová a sezamová semínka. Občas chléb při pečení potřeme vodou
Upečený škvarkový chléb vyklopíme z formy, necháme trochu vychladnout a můžeme jej začít jíst.