Škvarkový chleba bez mouky recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 3 ks vejce 2 lžíce sádlo 20 dkg škvarky 5 dkg tvrdý sýr 5 lžic sezamová semínka 5 lžic slunečnicová semínka 1 kelímek bílý tučný jogurt 4 lžíce psyllium 5 lžic lahůdkové sušené droždí 5 lžic lněná mouka
Postup Škvarkový chleba bez mouky
Postup přípravy receptu
-
Jak na to? Nejdříve je třeba vyrobit škvarky. Škvařím si je sama, ale v každém dobrém řeznictví je můžeme i koupit. Pak je vše již jednoduché
Do mísy dáme škvarky, je třeba mít drť i kousky o velikosti rozinek, stačí, když škvarky nožem posekáme. K tomuto základu pak přidáváme semínka. Já jsem dala slunečnicová semínka, trochu sezamových semínek, lahůdkové sušené droždí (nekyne, dávala jsem abych měla sypkou ingredienci), lněnou mouku, 4 lžíce psyllia, 3 vejce a 5 dkg strouhaného sýra. Když jsem směs smíchala, tak nedržela pohromadě. Do těsta jsem přidala dvě lžíce sádla a tučný jogurt (200 ml). Pak už směs na chleba držela a šla dát perfektně do formy
Škvarkový chleba pečeme v silikonové formě při 170 °C cca 55 minut. Výsledek je super!