Škvarkový chleba bez mouky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

3 ks vejce
2 lžíce sádlo
20 dkg škvarky
5 dkg tvrdý sýr
5 lžic sezamová semínka
5 lžic slunečnicová semínka
1 kelímek bílý tučný jogurt
4 lžíce psyllium
5 lžic lahůdkové sušené droždí
5 lžic lněná mouka

Postup přípravy receptu

  1. Jak na to? Nejdříve je třeba vyrobit škvarky. Škvařím si je sama, ale v každém dobrém řeznictví je můžeme i koupit. Pak je vše již jednoduché

  2. Do mísy dáme škvarky, je třeba mít drť i kousky o velikosti rozinek, stačí, když škvarky nožem posekáme. K tomuto základu pak přidáváme semínka. Já jsem dala slunečnicová semínka, trochu sezamových semínek, lahůdkové sušené droždí (nekyne, dávala jsem abych měla sypkou ingredienci), lněnou mouku, 4 lžíce psyllia, 3 vejce a 5 dkg strouhaného sýra. Když jsem směs smíchala, tak nedržela pohromadě. Do těsta jsem přidala dvě lžíce sádla a tučný jogurt (200 ml). Pak už směs na chleba držela a šla dát perfektně do formy

  3. Škvarkový chleba pečeme v silikonové formě při 170 °C cca 55 minut. Výsledek je super!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!