Škvarkový chléb z domácí pekárny recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 lžičky sůl 1 lžíce ocet voda 1 lžička cukr krupice 1 kelímek kysaná smetana 300 g hladká mouka 2 lžičky mletý kmín 1,5 lžička sušené droždí 200 g žitná chlebová mouka 2 hrstě jemně mleté škvarky
Postup Škvarkový chléb z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Do odměrky vyklopíme kysanou smetanu a dolijeme vodou do 275 ml. Obsah odměrky nalijeme do nádobky v pekárně
Přidáme ocet, sůl, kmín, obě mouky, cukr a nakonec sušené droždí. Pekárnu nastavíme na program klasik, velikost menší, kůrka střední a zapneme. Po zvukovém signálu přidáme jemně mleté škvarky. Pekárna vše udělá za nás
Po skončení pečení vyndáme nádobku s chlebem a necháme asi 5 minut stát. Pak chléb vyklopíme na mřížku a necháme v utěrce vychladnout
Škvarkový chléb z domácí pekárny chutná výborně.