Škvarkový chléb z domácí pekárny recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
1 lžíce ocet
voda
1 lžička cukr krupice
1 kelímek kysaná smetana
300 g hladká mouka
2 lžičky mletý kmín
1,5 lžička sušené droždí
200 g žitná chlebová mouka
2 hrstě jemně mleté škvarky

Postup přípravy receptu

  1. Do odměrky vyklopíme kysanou smetanu a dolijeme vodou do 275 ml. Obsah odměrky nalijeme do nádobky v pekárně

  2. Přidáme ocet, sůl, kmín, obě mouky, cukr a nakonec sušené droždí. Pekárnu nastavíme na program klasik, velikost menší, kůrka střední a zapneme. Po zvukovém signálu přidáme jemně mleté škvarky. Pekárna vše udělá za nás

  3. Po skončení pečení vyndáme nádobku s chlebem a necháme asi 5 minut stát. Pak chléb vyklopíme na mřížku a necháme v utěrce vychladnout

  4. Škvarkový chléb z domácí pekárny chutná výborně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!