Skvělý mexický guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic olej
2 lžíce rajčatový protlak
2 ks středně velká cibule
750 g hovězí maso
300 g sterilovaný hrášek
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
vývar
hladká mouka
na ozdobu
100 g tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a pokrájíme najemno.

  2. Nakrájenou cibulku osmažíme, přidáme maso, opečeme a počkáme, až maso pustí vlastní šťávu. Osolíme, opepříme, přidáme protlak, přikryjeme poklicí a necháme dusit. Podle potřeby podléváme vývarem. V polovině dušení vysmahneme šťávu do tuku a zaprášíme moukou. Před koncem dušení přidáme 2/3 hrášku.

  3. Jako přílohu si uvaříme rýži a vmícháme do ní zbývající hrášek.

  4. Tip: Na guláš můžete použít i vepřové maso.

  5. Na talíř dáme rýži, polijeme skvělým mexickým gulášem a nakonec posypeme nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!