Sladkokyselé vepřové recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 lžíce solamyl
2 ks pórek
400 g žampiony
2 lžíce slunečnicový olej
700 g vepřová kýta
450 g ananas (konzerva)
4 lžíce pražené sójové boby
1 sklenice hotová omáčka na čínu

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórky očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na 2cm dlouhé kousky (nudličky). Z ananasu zcedíme šťávu a přilijeme do ní tolik vody, abychom získali přibližně 1,5 litru tekutiny.

  2. Sójové boby nasekáme nahrubo.

  3. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Ty pak obalíme v solamylu.

  4. V pánvi rozpálíme olej a maso v něm orestujeme. Maso mícháme tak, aby byly jednotlivé nudličky masa odděleny. Hotové kousky vyjmeme z pánve a necháme okapat.

  5. Do pánve nasypeme žampiony, sójové boby, pórek a vše asi 2 minuty dusíme. Pak zeleninu zalijeme ananasovou šťávou a přidáme hotovou omáčku. Vaříme asi 10 minut.

  6. Nakonec do omáčky přidáme maso a kousky ananasu a směs prohřejeme.

  7. Omáčku podáváme s rýžovými nudlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!