Sladkokyselé vepřové recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2-3 lžíce solamyl
2 ks pórek
400 g žampiony
2 lžíce slunečnicový olej
700 g vepřová kýta
450 g ananas (konzerva)
4 lžíce pražené sójové boby
1 sklenice hotová omáčka na čínu
Postup Sladkokyselé vepřové recept
Postup přípravy receptu
-
Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórky očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na 2cm dlouhé kousky (nudličky). Z ananasu zcedíme šťávu a přilijeme do ní tolik vody, abychom získali přibližně 1,5 litru tekutiny.
Sójové boby nasekáme nahrubo.
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Ty pak obalíme v solamylu.
V pánvi rozpálíme olej a maso v něm orestujeme. Maso mícháme tak, aby byly jednotlivé nudličky masa odděleny. Hotové kousky vyjmeme z pánve a necháme okapat.
Do pánve nasypeme žampiony, sójové boby, pórek a vše asi 2 minuty dusíme. Pak zeleninu zalijeme ananasovou šťávou a přidáme hotovou omáčku. Vaříme asi 10 minut.
Nakonec do omáčky přidáme maso a kousky ananasu a směs prohřejeme.
Omáčku podáváme s rýžovými nudlemi.