Slaný závin co dům dal recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
1 palička česnek
100 g salám
2 ks mozzarella
2 lžíce grilovací koření
120 g sýr eidam (45%)
těsto
2 lžíce olej
1 lžička sůl
500 g hladká mouka
300 ml vlažné mléko
1 balení droždí (42g)
na potření
1 ks žloutek
kečup

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku nasypeme do misky a uprostřed vytvoříme důlek, do kterého rozdrolíme droždí, zalijeme trochou vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Poté přilijeme do mouky zbytek mléka, přidáme sůl a olej a zpracujeme. V případě, že se těsto lepí, lze přisypat trochu mouky.

  2. Těsto rozdělíme na dvě půlky. Z každé vyválíme plát obdélníkového tvaru přibližně 3 mm silný. Česnek oloupeme a protlačíme. Rozválené těsto potřeme troškou kečupu a přidáme česnek, aby byl rovnoměrně.

  3. Následně pokládáme kolečka salámu podle chuti, například jsem použila vysočinu. Dále posypeme strouhaným sýrem a poklademe kolečky mozzarelly. Nakonec posypeme přibližně dvěma lžičkami grilovacího koření pro každý závin.

  4. Těsto i s přísadami zavineme, položíme na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným žloutkem. Závin pečeme v troubě asi 40 minut nebo dozlatova při teplotě 170 °C

  5. Slaný závin co dům dal se hodí jako večeře, svačina nebo jako pohoštění pro přátele. Je dobrý ve studeném i v teplém stavu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!