Slavnostní biskupský chlebíček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
120 g máslo
150 g cukr moučka
150 g hladká mouka
100 g hořká čokoláda
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
rozinky
tuk na vymazání
lískové ořechy
kandované ovoce
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Bílky oddělíme od žloutků. Změklé máslo s cukrem a žloutky utřeme do pěny. Přidáme nasekané ořechy, čokoládu a kandované ovoce. Podle chuti můžeme přidat i rozinky. Dále přimícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva. Bílky ušleháme do tuhého sněhu a opatrně přidáme k těstu.

  2. Chlebíčkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto nalijeme do formy a vložíme do trouby. Chlebíček pečeme v troubě asi 45 minut při teplotě 160 °C.

  3. Slavnostní biskupský chlebíček po vychladnutí nakrájíme na plátky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!