Slavnostní zeleninová mísa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
4 lžíce olej
5 vejce
10 plátků šunka
1 dl smetana
60 g majonéza
1 svazek ředkvičky
100 g nakládané okurky
1 lžíce citronová šťáva
250 g sterilované žampiony
200 g cottage
1 lžíce čerstvá petrželová nať
250 g nakládaný chřest
podle chuti
sůl
kari koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony a chřest necháme odkapat. Potom žampiony pokrájíme na plátky. Vejce vaříme 10 minut, vychladlé oloupeme a rozpůlíme. Z rajčat odkrojíme vrch, vnitřek vybereme. Osolíme, okořeníme, překlopíme a necháme odkapat.

  2. Smícháním citronové šťávy s trochou soli, mletého černého pepře, rozetřeného česneku i oleje připravíme marinádu a přimícháme petrželovou nať. Do marinády zamícháme žampiony.

  3. Okurky a ředkvičky nakrájíme na tenké plátky, přidáme sýr cottage, majonézu a smetanu. Osolíme, okořeníme i kořením kari. Naplníme rajčata a nasadíme vršky. Zeleninu ozdobně naaranžujeme na mísu spolu s chřestem, vejci a srolovanou šunkou.

  4. Slavnostní zeleninovou mísu podáváme při různých příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!