Šlehané bifteky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 ks brambory
300 g mleté maso
podle chuti
česnek
sůl
majoránka
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso smícháme se žloutky, nastrouhaným syrovým bramborem a ostatními ingrediencemi. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme k masu.

  2. Z masové směsi děláme na pánvi placičky a pečeme na rozehřátém oleji dozlatova. Nelekejte se, že je směs řídká, jakmile se začne smažit, tak bude držet tvar. Já osobně je smažím na pánvi na lívance.

  3. Šlehané bifteky podáváme s libovolnou přílohou a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!