Slepice na houbách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g máslo
1 ks slepice
podle chuti
3 špetky sůl
omáčka
1 ks cibule
2-3 špetky zázvor
1-2 lžíce hladká mouka
1-2 hrstě sušené houby
1 kostka zeleninový bujon
příloha
4 porce rýže

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby namočíme do vody. Cibuli nakrájíme nadrobno. Slepici naporcujeme a osolíme.

  2. Porce slepice opečeme na másle, maso vyjmeme a ve šťávě osmahneme nakrájenou cibuli. Podlijeme vývarem, maso vložíme zpět a dusíme doměkka. Až je maso téměř měkké, přidáme namočené sušené houby a necháme dodusit.

  3. Následně maso vyjmeme, omáčku okořeníme zázvorem, podle chuti dosolíme a zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku. Mouka na zahuštění přidáme podle vlastního vkusu na hustotu omáčky. Povaříme dohladka, ochutíme pažitkou a pro dospělé pepřem.

  4. Rýži uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě.

  5. Slepici na houbách podáváme s uvařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!