Slepice na houbách recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g máslo 1 ks slepice podle chuti 3 špetky sůl omáčka 1 ks cibule 2-3 špetky zázvor 1-2 lžíce hladká mouka 1-2 hrstě sušené houby 1 kostka zeleninový bujon příloha 4 porce rýže
Postup Slepice na houbách recept
Postup přípravy receptu
-
Sušené houby namočíme do vody. Cibuli nakrájíme nadrobno. Slepici naporcujeme a osolíme.
Porce slepice opečeme na másle, maso vyjmeme a ve šťávě osmahneme nakrájenou cibuli. Podlijeme vývarem, maso vložíme zpět a dusíme doměkka. Až je maso téměř měkké, přidáme namočené sušené houby a necháme dodusit.
Následně maso vyjmeme, omáčku okořeníme zázvorem, podle chuti dosolíme a zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku. Mouka na zahuštění přidáme podle vlastního vkusu na hustotu omáčky. Povaříme dohladka, ochutíme pažitkou a pro dospělé pepřem.
Rýži uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě.
Slepici na houbách podáváme s uvařenou rýží.