Slepice na pivu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
máslo
1 ks cibule
voda
1 ks slepice
plnotučná hořčice
0.5 l černé pivo
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Slepici rozporcujeme na díly a asi 20 minut povaříme ve vodě. Vyjmeme je z hrnce a osušíme. Jednotlivé porce osolíme a z jedné strany pomažeme plnotučnou hořčicí.

  2. Slepici vložíme na pánev do rozpáleného oleje a pomažeme vrchní část. Jakmile spodní část utvoří kůru, otočíme a osmažíme druhou stranu. V kastrolu si zpěníme jednu malou cibuli na troše másla, přidáme osmahnuté díly slepice a zalijeme černým pivem, přiklopíme a dáme do trouby. Pečeme, až maso změkne. Pak pekáč odklopíme a dopečeme.

  3. Slepici na pivu podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!