Slepice v petrželkové omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 1 ks cibule 0 ks celer 2 ks karotka 1 ks petržel 1 lžička koriandr 1 ks slepice 4 kuličky nové koření 2 lžíce hladká mouka 3 špetky muškátový oříšek 1 kelímek smetana ke šlehání 1 hrst čerstvá petrželka 10 kuliček celý černý pepř podle chuti sůl podle potřeby slepičí vývar
Postup Slepice v petrželkové omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou a omytou slepici dáme vařit do vody s očištěnou zeleninou (2 karotky,1 petržel,1/4 celeru,1 cibule) a s kořením (10 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, lžičku koriandru). Cibuli neloupeme, pouze ji zbavíme svrchní slupky.
Z másla a hladké mouky stálým mícháním připravíme světlou jíšku, do které vmícháme smetanu rozkvedlanou se lžičkou mouky, omáčku vaříme 20 minut. Podle potřeby zředíme scezeným slepičím vývarem. Slepici dochutíme solí a jemně strouhaným muškátovým oříškem.
Uvařenou slepici stáhneme z kůže a naporcujeme na 6 dílů, které vložíme do omáčky, necháme projít varem, odstavíme, vložíme plátek studeného másla a nasekanou petrželku.
Slepici v petrželkové omáčce podáváme s knedlíky, noky nebo brambory.