Sloní žrádlo jinak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 lžíce ocet
1 ks cibule
200 g majonéza
2 lžíce kečup
2 lžičky cukr krupice
3-4 lžíce plnotučná hořčice
3 ks sterilované okurky
400 g šunkový salám
špetka chilli nebo mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi nad mírným ohněm smícháme kečup, olej, hořčici, chilli koření (možno nahradit i sladkou paprikou), cukr, ocet, přivedeme do varu a sundáme z plotny, necháme vychladnout.

  2. Mezitím nakrájíme nadrobno salám, oloupanou cibuli, okurky, přidáme majonézu a nakonec vmícháme směs, kterou jsme připravili na pánvi. Smícháme a pomazánku necháme v lednici na chvilku uležet.

  3. Sloní žrádlo jinak je vhodné podávat s chlebem, mazat na rohlíky, ale hodí se i na chlebíčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!