Smažená játra na cibulce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 kostka masox
1 kg kuřecí játra
podle potřeby
olej
voda
hladká mouka
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Játra pořádně propláchneme vodou a nakrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibulku. Poté hrnec na chvíli odstavíme, osmahnutou cibulku posypeme sladkou paprikou a vrátíme zpět na ohřev.

  2. Na cibulku s paprikou přidáme játra a v žádném případě nesolíme! Játra se solí vždy až na konci, játra by jinak ztvrdla. Játra chvíli restujeme na pánvi, poté zalijeme trochou vody (ani ne čtvrt hrnce). Necháme povařit, dokud játra nezměknou (cca 30 minut). Přidáme masox a až jsou játra měkká, osolíme.

  3. Na závěr trochu zahustíme tak, že do hrnce pomalu přisypáváme hladkou mouku a stále mícháme, až je omáčka dostatečně hustá. Necháme povařit 5 - 7 minut.

  4. Smažená játra na cibulce podáváme s chlebem. Jako příloha jsou vhodné i hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!