Smažená játrová paštika recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 plátků játrová paštika trojobal vejce strouhanka hladká mouka podle potřeby olej na smažení
Postup Smažená játrová paštika recept
Postup přípravy receptu
-
Játrovou paštiku v pozlátku si necháme již v obchodě nakrájet na asi prst silné plátky. Počítáme 2 plátky na osobu.
Po odstranění pozlátka ji bez ochucení i se špekem obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka).
Obalenou paštiku osmažíme na oleji. Pokud někdo nerad tučné, může špek odstranit, ale ten se při zpracování vysmaží.
Smaženou játrovou paštiku podáváme s bramborem či bramborovou kaší. K osmažené paštice můžeme přidat podle chuti také zeleninový salát či tatarku. Jako dítě jsem toto jídlo měla ráda.