Smažená vejce s tortillou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
3 lžíce máslo
1 ks cibule
180 g klobása
1 lžíce koriandr
2 ks avokádo
4 lžíce salsa
4 ks tortilla
5 lžic ovčí sýr
podle chuti
limetka

Postup přípravy receptu

  1. Na začátek si připravíme všechny ingredience, abychom je pak měli po ruce.

  2. Tortilly je nejlepší ohřívat v troubě. Během ohřívání tortilly postříkáme vodou. Ohřáté tortilly pak zabalíme buď do čisté utěrky (ubrousku) a udržujeme v teple.

  3. V misce si rozdrobíme sýr. Cibuli očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Rovněž nakrájíme i koriandr. Z limetky si vymačkáme šťávu asi na 1 lžíci.

  4. Avokádo nařízneme po délce až k pecce. Vykroutíme a odstraníme pecku, oloupeme slupku, dužinu nakrájíme na kostičky a pokapeme limetkovou nebo citronovou šťávou, aby nezhnědla.

  5. Pak si nakrájíme na plátky klobásu. Koupíme si takovou, kterou máme rádi. Plátky klobásy pak opečeme na pánvi. Opečenou klobásu držíme v teple.

  6. Na další pánvi rozehřejeme máslo, rozklepeme vejce a smažíme tak, aby žloutek zůstal mírně měkký.

  7. Takhle usmažená vejce přeneseme na tortillu a také je udržujeme v teple. Tak postupujeme s dalšími tortillami.

  8. Na každou tortillu dáme avokádo, sýr a lžíci salsy. Přidáme koriandr a cibuli. Můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!