Losos s limetkovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 - 3 lžičky cukr olej sůl 1 lžíce máslo 100 ml bílé víno 1 lžička hladká mouka mletý bílý pepř 200 - 250 ml zeleninový vývar 1 lžíce limetková šťáva 1 lžíce čerstvá řeřicha 1/4 lžičky limetková kůra 2 porce losos s kůží
Postup Losos s limetkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Porce lososa očistíme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran na oleji dorůžova. Opečené porce ryby přendáme do zapékací mísy a vložíme asi na 10 - 12 minut do trouby předehřáté na 160 °C
Mezitím si připravíme omáčku. Na výpeku z ryby rozpustíme máslo a vmícháme mouku, kterou necháme jemně zrůžovět. Pak přidáme víno, cukr, limetkovou šťávu a kůru. Vše podlijeme vývarem a zvolna vaříme na mírném teple asi 15 - 20 minut do zhoustnutí. Podle potřeby přiléváme vývar, dokud omáčka nedosáhne požadované hustoty. Nakonec do omáčky vmícháme řeřichu a podle potřeby ochutíme solí a pepřem
Porce lososa rozdělíme na nahřáté talíře, přelijme limetkovou omáčkou a podáváme s bramborovou kaší.