Losos s limetkovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 lžičky cukr
olej
sůl
1 lžíce máslo
100 ml bílé víno
1 lžička hladká mouka
mletý bílý pepř
200 - 250 ml zeleninový vývar
1 lžíce limetková šťáva
1 lžíce čerstvá řeřicha
1/4 lžičky limetková kůra
2 porce losos s kůží

Postup přípravy receptu

  1. Porce lososa očistíme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran na oleji dorůžova. Opečené porce ryby přendáme do zapékací mísy a vložíme asi na 10 - 12 minut do trouby předehřáté na 160 °C

  2. Mezitím si připravíme omáčku. Na výpeku z ryby rozpustíme máslo a vmícháme mouku, kterou necháme jemně zrůžovět. Pak přidáme víno, cukr, limetkovou šťávu a kůru. Vše podlijeme vývarem a zvolna vaříme na mírném teple asi 15 - 20 minut do zhoustnutí. Podle potřeby přiléváme vývar, dokud omáčka nedosáhne požadované hustoty. Nakonec do omáčky vmícháme řeřichu a podle potřeby ochutíme solí a pepřem

  3. Porce lososa rozdělíme na nahřáté talíře, přelijme limetkovou omáčkou a podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!