Jemná dýňová polévka se smetanou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 lžíce máslo
1 ks cibule
kari koření
1 kelímek smetana ke šlehání
zelená petrželka
mletý černý pepř
1 ks tavený smetanový sýr
1 ks dýně hokkaido

Postup přípravy receptu

  1. Dýni oloupeme z tvrdé slupky a nakrájíme ji na kostky. Menší cibuli očistíme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Dva větší stroužky česneku oloupeme a rozetřeme. Zelenou petrželku nakrájíme nadrobno

  2. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a dýni dáme na ni krátce orestovat. Osolíme, opepříme, přidáme trošku kari koření, utřený česnek, zalijeme vodou a vaříme do změknutí dýně

  3. Když dýně změkne, ručním šlehačem ji rozmixujeme dohladka. Znovu polévku zahřejeme a pro chuť do ní přidáme trojúhelníček smetanového taveného sýru. Necháme sýr rozpustit, polévku ještě zjemníme smetanou ke šlehání a přidáme nakrájenou zelenou petrželku. Dýňová polévka je hotová a můžeme podávat

  4. Jemnou dýňovou polévku se smetanou podáváme s pečivem podle chuti nebo jen tak samotnou. Vždy chutná výborně!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!