Jemná dýňová polévka se smetanou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 lžíce máslo 1 ks cibule kari koření 1 kelímek smetana ke šlehání zelená petrželka mletý černý pepř 1 ks tavený smetanový sýr 1 ks dýně hokkaido
Postup Jemná dýňová polévka se smetanou
Postup přípravy receptu
-
Dýni oloupeme z tvrdé slupky a nakrájíme ji na kostky. Menší cibuli očistíme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Dva větší stroužky česneku oloupeme a rozetřeme. Zelenou petrželku nakrájíme nadrobno
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a dýni dáme na ni krátce orestovat. Osolíme, opepříme, přidáme trošku kari koření, utřený česnek, zalijeme vodou a vaříme do změknutí dýně
Když dýně změkne, ručním šlehačem ji rozmixujeme dohladka. Znovu polévku zahřejeme a pro chuť do ní přidáme trojúhelníček smetanového taveného sýru. Necháme sýr rozpustit, polévku ještě zjemníme smetanou ke šlehání a přidáme nakrájenou zelenou petrželku. Dýňová polévka je hotová a můžeme podávat
Jemnou dýňovou polévku se smetanou podáváme s pečivem podle chuti nebo jen tak samotnou. Vždy chutná výborně!