Jemná čokoládová bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 ks vejce
300 g máslo
50 g čokoláda
1 balíček prášek do pečiva
250 g cukr krupice
2 lžíce salko
2 lžíce salko
370 g polohrubá mouka
hrubá mouka na vysypání
1 balíček skořicový cukr
olej na vymazání
100 g jemná kakaová čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu nalámeme na kousky a s 50 g másla rozpustíme v mikrovlnce

  2. Kostku změklého másla, cukr, skořicový cukr a salko ušleháme elektrickým šlehačem do pěny. Potom do krému postupně jedno po druhém přidáváme vejce. Přimícháme rozpuštěnou čokoládu a mouku smíchanou s práškem do pečiva

  3. Těstem naplníme olejem vymazanou a hrubou moukou vysypanou bábovkovou formu a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 180 °C. Upečenou bábovku necháme chvilku vychladnout ve formě a pak ji opatrně vyklopíme

  4. Jemnou čokoládovou bábovku polijeme rozehřátou čokoládou a před podáváním necháme zcela vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!