Smetanové gnocchi se špenátem a kuřecím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
olej
sůl
kuřecí prsa
mletý pepř
listový špenát
červená cibule
gnocchi
smetana 33%
kořeni gyros

Postup přípravy receptu

  1. Jako první si dáme na rozpálený olej nakrájenou středně velkou červenou cibuli, až bude skleněná, tak na ni hodíme na menší kusy nakrájené maso (já dávám kuřecí prsní) osolíme, opepříme a zaprášíme kořením gyros (nebo kebab, rožnení). Maso necháme chvílí smažit a zalijeme smetanou 33%, dáme masox a necháme na jemný plamen vařit

  2. Mezitím si dáme vařit do hrnce osolenou vodu. Až se masox rozpustí, dochutime dle chuti solí a pepřem a přihodíme tam listový špenát. Já dávám zmrzlý, vymačkam z něj vodu, dávám po malých šlahounech. Necháme chvíli povařit a podle kozistence trošku zahustíme jíškou, přidáme 2 stroužky rozmačkaného česneku a máme hotovo

  3. Gnochci uvaříme podle návodu, většinou jsou hotové, když vyplavou na hladinu. Uvařené gnocchi scedíme

  4. Omáčku je lepší vařit ve větším hrnci, pak jen jednoduše vsypeme uvařené gnocchi a promícháme. Smetanové gnocchi se špenátem a kuřecím masem chutnají jako z restaurace!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!