Smetanové gnocchi se špenátem a kuřecím masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- česnek olej sůl kuřecí prsa mletý pepř listový špenát červená cibule gnocchi smetana 33% kořeni gyros
Postup Smetanové gnocchi se špenátem a kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Jako první si dáme na rozpálený olej nakrájenou středně velkou červenou cibuli, až bude skleněná, tak na ni hodíme na menší kusy nakrájené maso (já dávám kuřecí prsní) osolíme, opepříme a zaprášíme kořením gyros (nebo kebab, rožnení). Maso necháme chvílí smažit a zalijeme smetanou 33%, dáme masox a necháme na jemný plamen vařit
Mezitím si dáme vařit do hrnce osolenou vodu. Až se masox rozpustí, dochutime dle chuti solí a pepřem a přihodíme tam listový špenát. Já dávám zmrzlý, vymačkam z něj vodu, dávám po malých šlahounech. Necháme chvíli povařit a podle kozistence trošku zahustíme jíškou, přidáme 2 stroužky rozmačkaného česneku a máme hotovo
Gnochci uvaříme podle návodu, většinou jsou hotové, když vyplavou na hladinu. Uvařené gnocchi scedíme
Omáčku je lepší vařit ve větším hrnci, pak jen jednoduše vsypeme uvařené gnocchi a promícháme. Smetanové gnocchi se špenátem a kuřecím masem chutnají jako z restaurace!