Smetanové kuře na paprice recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
1 ks cibule
1 ks kuře
2 ks bobkový list
nové koření
1 lžíce hladká mouka
mletý bílý pepř
250 ml sladká smetana
kořenová zelenina
2 lžíce mletá sladká paprika
celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuře očistíme a omyjeme. Pak jej vložíme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. KUře musí být celé ponořené. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Zeleninu přidáme ke kuřeti. Vsypeme pepř, nové koření a bobkový list. Vše osolíme a přivedeme k varu. Pak plamen snížíme a kuře uvaříme doměkka

  2. UVařené kuře necháme ve vývaru vychladnout. Kůži stáhneme, maso obereme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno

  3. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli na něm pomalu osmahneme. Vsypeme maso, zaprášíme jej paprikou a promícháme. Ihned podlijeme asi 250 ml vývaru z kuřete, podle chuti osolíme, přikryjeme poklicí a asi 10 minut vše dusíme

  4. Z omáčky vybereme maso a šťávu necháme vysmahnout. Omáčku zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme trochou vývaru. Vše důkladně promícháme. Pak vlijeme smetanu, promícháme a vložíme zpět maso. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme a osladíme. Ještě ji krátce povaříme a můžeme servírovat

  5. Smetanové kuře na paprice podáváme s houskovým knedlíkem či těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!