Smetanové kuře na paprice recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 50 g máslo 1 ks cibule 1 ks kuře 2 ks bobkový list nové koření 1 lžíce hladká mouka mletý bílý pepř 250 ml sladká smetana kořenová zelenina 2 lžíce mletá sladká paprika celý černý pepř
Postup Smetanové kuře na paprice
Postup přípravy receptu
-
Kuře očistíme a omyjeme. Pak jej vložíme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. KUře musí být celé ponořené. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Zeleninu přidáme ke kuřeti. Vsypeme pepř, nové koření a bobkový list. Vše osolíme a přivedeme k varu. Pak plamen snížíme a kuře uvaříme doměkka
UVařené kuře necháme ve vývaru vychladnout. Kůži stáhneme, maso obereme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno
V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli na něm pomalu osmahneme. Vsypeme maso, zaprášíme jej paprikou a promícháme. Ihned podlijeme asi 250 ml vývaru z kuřete, podle chuti osolíme, přikryjeme poklicí a asi 10 minut vše dusíme
Z omáčky vybereme maso a šťávu necháme vysmahnout. Omáčku zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme trochou vývaru. Vše důkladně promícháme. Pak vlijeme smetanu, promícháme a vložíme zpět maso. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme a osladíme. Ještě ji krátce povaříme a můžeme servírovat
Smetanové kuře na paprice podáváme s houskovým knedlíkem či těstovinami.