Smetanové kuřecí maso s česnekem a šalvějí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 2 lžíce olej sůl mléko 6 lístků šalvěj 800 g kuřecí prsa 1 lžíce hladká mouka 0,5 sklenek suché bílé víno mletý černý pepř 250 ml smetana na vaření
Postup Smetanové kuřecí maso s česnekem a šalvějí
Postup přípravy receptu
-
Čistá a osušená kuřecí prsa překrájíme na větší kousky. Česnek prolisujeme a čerstvou šalvěj nasekáme nadrobno
Prolisovaným česnekem dobře potřeme kuřecí kousky a vložíme je do nízké nádoby i se šalvějí. Kousky masa zalijeme mlékem tak, aby byly ponořené. Nádobu uzavřeme a necháme alespoň hodinu v lednici
Rozehřejeme olej, vložíme masové kousky a osmažíme je z obou stran. Kousky masa po osmažení podlijeme suchým vínem, které necháme zcela odpařit
Smetanu promícháme s moukou, ať tam nejsou hrudky. Maso osolíme, opepříme a podlijeme smetanou. Pomaličku necháme provařit a odstavíme
Smetanové kuřecí maso s česnekem a šalvějí podáváme s přílohou, která nám chutná.