Smetanové kuřecí maso s česnekem a šalvějí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
2 lžíce olej
sůl
mléko
6 lístků šalvěj
800 g kuřecí prsa
1 lžíce hladká mouka
0,5 sklenek suché bílé víno
mletý černý pepř
250 ml smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Čistá a osušená kuřecí prsa překrájíme na větší kousky. Česnek prolisujeme a čerstvou šalvěj nasekáme nadrobno

  2. Prolisovaným česnekem dobře potřeme kuřecí kousky a vložíme je do nízké nádoby i se šalvějí. Kousky masa zalijeme mlékem tak, aby byly ponořené. Nádobu uzavřeme a necháme alespoň hodinu v lednici

  3. Rozehřejeme olej, vložíme masové kousky a osmažíme je z obou stran. Kousky masa po osmažení podlijeme suchým vínem, které necháme zcela odpařit

  4. Smetanu promícháme s moukou, ať tam nejsou hrudky. Maso osolíme, opepříme a podlijeme smetanou. Pomaličku necháme provařit a odstavíme

  5. Smetanové kuřecí maso s česnekem a šalvějí podáváme s přílohou, která nám chutná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!