Smažené houbové špízy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cuketa
200 g ementál
100 g anglická slanina
těstíčko
sůl
3 ks vejce
100 ml mléko
hladká mouka
podle potřeby
houby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si těstíčko na obalování. Rozšleháme vejce s mlékem, moukou a solí, vše rozmícháme v hustější směs.

  2. Houby očistíme. Ementál nakrájíme na kostky, cukety na kolečka asi 0,5 cm silná a slaninu na plátky. Ementál, cuketu, slaninu a houby střídavě napichujeme na jehly nebo špejle a obalujeme v těstíčku.

  3. Houbové špízy ihned vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme dozlatova.

  4. Smažené houbové špízy podáváme s různě upravenými brambory, zeleninovým salátem a tatarskou omáčkou nebo kečupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!