Smažené pirožky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej na smažení
těsto
sůl
1 ks vejce
500 g brambory
20 g sádlo
150 g hrubá mouka
podle chuti
sůl
mletý pepř
mletá sladká paprika
na obalení
1 ks vejce
strouhanka
náplň
sekaná petrželka
300 g vařené maso

Postup přípravy receptu

  1. Vařené nebo pečené maso (třeba zbytek vepřového) umeleme na masovém mlýnku. Osolíme ho, okořeníme, přidáme sekanou petrželku a dobře promícháme.

  2. Uvařené brambory oloupeme, nastrouháme a necháme vychladnout. Potom k nim přidáme mouku, sádlo, 1 vejce, sůl a zpracujeme těsto. Těsto tence vyválíme, tvořítkem na pirohy vykrajujeme kolečka. Do středu vykrojeného těsta dáme masovou náplň, přehneme a stiskneme.

  3. Půlměsíčky pak namáčíme do rozšlehaného vajíčka a obalíme ve strouhance. Pirožky smažíme v rozpáleném oleji dorůžova.

  4. Smažené pirožky jsou skvělé s dušenou zeleninou, kapustou, špenátem nebo jinou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!