Smažené pizzete recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 lžička oregano 2 lžičky olivový olej 1 ks menší cibule 400 g konzervovaná rajčata těsto 1 lžička cukr 20 g sůl 250 ml voda 20 g droždí 500 g mouka 00 podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby olej na smažení
Postup Smažené pizzete recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme kvásek.Ve 125 ml vlažné vody rozpustíme droždí společně se lžičkou cukru. Mouku s dalšími 125 ml slané vody smícháme s hotovým kváskem. Těsto dáme na posypaný vál a zpracujeme alespoň 10 minut, dokud nevznikne hladké těsto.
Těsto vložíme do moukou posypané mísy, přikryjeme a necháme kynout na teplém místě alespoň na dvě hodinky, dokud se objem těsta nezdvojnásobí.
Mezitím si připravíme omáčku. Cibuli a česnek nasekáme najemno, osmahneme na olivovém oleji a přidáme plechovku rajčat. Pomalu vaříme 20 minut.Jakmile je omáčka hotová, přidáme oregano. Osolíme a opepříme dle naší chuti.
Z hotového těsta vytvoříme 12 porcí (cca 60 g každá). Vytvoříme menší kuličky a necháme je přikryté kynout, dokud nenaběhnou.
Kuličky těsta natáhneme prsty, kraje pizzet necháme silnější.
Pizzete smažíme ve vyhřátém oleji z obou stran dozlatova a necháme odkapat na kuchyňské utěrce od přebytečného oleje. Já pizzete smažím na olivovém oleji, jsou pak chutnější
Hotové smažené pizzete potřeme rajčatovou šťávou a posypeme sýrem.