Smažené telecí maso s citronem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 hrnek olej 400 g telecí maso podle chuti 1 špetka sůl 1 špetka mletý černý pepř trojobal 3 ks vejce 1 hrnek strouhanka 0.5 hrnku mléko 1 hrnek hladká mouka na ozdobu 2 ks vejce 4 ks rajče 0.5 ks citron příloha 1 kg bramborová kaše
Postup Smažené telecí maso s citronem recept
Postup přípravy receptu
-
Telecí maso důkladně omyjeme a nakrájíme na řízky. Okraje nařízneme, naklepeme paličkou, osolíme a jemně opepříme.
Telecí řízky obalíme v mouce, v rozškvedlaných vejcích s mlékem a ve strouhance.
Postupně smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Citron si důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Rajče omyjeme a nakrájíme na měsíčky.
Na pánvi rozpálíme malé množství tuku a usmažíme volská oka.
Hotové řízky obložíme plátky citronu, ozdobíme rajčem a jako přílohu podáváme s bramborovou kaší, přes kterou položíme volské oko.