Smažené telecí maso s citronem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrnek olej
400 g telecí maso
podle chuti
1 špetka sůl
1 špetka mletý černý pepř
trojobal
3 ks vejce
1 hrnek strouhanka
0.5 hrnku mléko
1 hrnek hladká mouka
na ozdobu
2 ks vejce
4 ks rajče
0.5 ks citron
příloha
1 kg bramborová kaše

Postup přípravy receptu

  1. Telecí maso důkladně omyjeme a nakrájíme na řízky. Okraje nařízneme, naklepeme paličkou, osolíme a jemně opepříme.

  2. Telecí řízky obalíme v mouce, v rozškvedlaných vejcích s mlékem a ve strouhance.

  3. Postupně smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

  4. Citron si důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Rajče omyjeme a nakrájíme na měsíčky.

  5. Na pánvi rozpálíme malé množství tuku a usmažíme volská oka.

  6. Hotové řízky obložíme plátky citronu, ozdobíme rajčem a jako přílohu podáváme s bramborovou kaší, přes kterou položíme volské oko.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!