Smažený camembert v křupinkách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks camembert
podle potřeby
olej
na obalení
100 g mouka hladká
4 ks rozšlehané vejce
500 g celozrné křupínky
podle chuti
cukr moučka
omáčka
300 g borůvky
350 ml krémová zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Jako první si připravíme borůvkový dresing. Borůvky podle potřeby očistíme a rozmixujeme společně se zakysanou smetanou do jemného pyré. Podle potřeby přidáme cukr a dobře promícháme.

  2. Příprava camemberu - celozrné křupinky rozemeleme na jemnější kousky (jako strouhanku). Připravíme si vejce a mouku na trojobal. Poté camembert nakrájíme na menší trojúhelníčky, které obalíme v trojobalu - mouka, vejce, křupínky, vejce a nakonec opět křupínky. Obalené trojúhelníčky smažíme na pánvi (ve fritéze) dozlatova.

  3. Křupavé trojúhelníčky camembertu servírujeme na talíři s napichovátky. Pyré k tomu podáváme teplé v malých mističkách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!