Smažený camembert v křupinkách recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks camembert podle potřeby olej na obalení 100 g mouka hladká 4 ks rozšlehané vejce 500 g celozrné křupínky podle chuti cukr moučka omáčka 300 g borůvky 350 ml krémová zakysaná smetana
Postup Smažený camembert v křupinkách recept
Postup přípravy receptu
-
Jako první si připravíme borůvkový dresing. Borůvky podle potřeby očistíme a rozmixujeme společně se zakysanou smetanou do jemného pyré. Podle potřeby přidáme cukr a dobře promícháme.
Příprava camemberu - celozrné křupinky rozemeleme na jemnější kousky (jako strouhanku). Připravíme si vejce a mouku na trojobal. Poté camembert nakrájíme na menší trojúhelníčky, které obalíme v trojobalu - mouka, vejce, křupínky, vejce a nakonec opět křupínky. Obalené trojúhelníčky smažíme na pánvi (ve fritéze) dozlatova.
Křupavé trojúhelníčky camembertu servírujeme na talíři s napichovátky. Pyré k tomu podáváme teplé v malých mističkách.