Smažený lilek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks mladý lilek příloha 2 stroužky česnek sůl 1 svazeček bazalka 1 kostka tvaroh bílý pepř 1 kelímek zakysaná smetana těstíčko sůl 2 ks vejce 125 ml bílé víno 75 g hladká mouka na ozdobu 1 ks citron 4 lístky bazalka podle potřeby tuk na smažení hladká mouka na obalení
Postup Smažený lilek recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku, vejce, víno a sůl utřeme dohladka. Připravené těstíčko necháme 20 minut odpočinout.
Česnek oloupeme a prolisujeme. Tvaroh rozmícháme se smetanou i česnekem a dochutíme solí i pepřem. Bazalku propláchneme, osušíme, lístky nadrobno nasekáme a vmícháme do tvarohu.
Lilky omyjeme, osušíme a nakrájíme na asi 1 cm silné plátky. Plátky lilku osolíme a necháme potit, dokud nezačnou pouštět vodu. Pak je osušíme papírovou utěrkou a obalíme v mouce.
Rozpálíme tuk a plátky lilků namáčíme do vinného těstíčka, necháme trošku okapat a pak je smažíme dozlatova. Osmažené lilky necháme na papírové utěrce osušit.
Smažený lilek podáváme zdobený čerstvou bazalkou a plátky citronu. Bazalkový tvaroh podáváme zvlášť. Výborným doplňkem je čerstvý bílý chléb.