Smažený ochucený vepřový řízek recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
strouhanka
50 ml mléko
citron
hladká mouka
petrželová nať
čerstvě mletý černý pepř
600 g vepřová kotleta bez kosti
domácí vepřové sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kotletu bez kosti nebo vepřové stehno omyjeme, osušíme a pokrájíme na řízky, které po obvodu několikrát nařežeme nožem, aby se nám při smažení nekroutily

  2. Řízky naklepeme z obou stran, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, potřeme čerstvě posekanou petrželovou natí, pokapeme citronovou šťávou a necháme odpočinout

  3. Ochucené vepřové řízky obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a solí, na závěr obalíme ve strouhance

  4. Vepřové řízky smažíme v horkém domácím vepřovém sádle z obou stran do červena a dáme odsát na papírovou kuchyňskou utěrku od přebytečného tuku

  5. Smažený ochucený vepřový řízek servírujeme horký se šťouchanými bramborami a jemným zeleným listovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!