Smažený ochucený vepřový řízek recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce strouhanka 50 ml mléko citron hladká mouka petrželová nať čerstvě mletý černý pepř 600 g vepřová kotleta bez kosti domácí vepřové sádlo
Postup Smažený ochucený vepřový řízek
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kotletu bez kosti nebo vepřové stehno omyjeme, osušíme a pokrájíme na řízky, které po obvodu několikrát nařežeme nožem, aby se nám při smažení nekroutily
Řízky naklepeme z obou stran, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, potřeme čerstvě posekanou petrželovou natí, pokapeme citronovou šťávou a necháme odpočinout
Ochucené vepřové řízky obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a solí, na závěr obalíme ve strouhance
Vepřové řízky smažíme v horkém domácím vepřovém sádle z obou stran do červena a dáme odsát na papírovou kuchyňskou utěrku od přebytečného tuku
Smažený ochucený vepřový řízek servírujeme horký se šťouchanými bramborami a jemným zeleným listovým salátem.