Smažený platýs ve fazolkách recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 svazek ředkvičky 3 lžíce hladká mouka 3 lžíce citronová šťáva 300 g bílý jogurt 4 porce platýs směs 50 g slanina 100 ml vývar 300 g zelené fazolky podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby 3 lžíce máslo příloha petrželka 800 g brambory na ozdobu kopr
Postup Smažený platýs ve fazolkách recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce a vychladlé je oloupeme. Ryby omyjeme, zakapeme citronovou šťávou a necháme 10 minut odležet. Slaninu nakrájíme na kostičky. Petrželku nasekáme nadrobno.
Slaninu vypečeme, přidáme fazolky, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Porce platýse osolíme, obalíme v mouce a osmažíme.
Očištěné ředkvičky nakrájíme na kostičky a promícháme s jogurtem ochuceným citronovou šťávou, solí a mletým pepřem.
V kastrolu rozehřejeme lžíci másla. Přidáme petrželku a brambory, které krátce prohřejeme.
Doprostřed talíře dáme porci ryby, ze strany fazolky a petrželové brambory. Jogurtový dresing můžeme přidat na druhou stranu, ale klidně i podávat samostatně v misce. Platýse ozdobíme několika ředkvičkami a snítkou kopru.
Smaženého platýse ve fazolkách servírujeme na stůl jako hlavní chod.