Smažený plněný celer recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks celer
náplň
1 ks vejce
1 lžíce hladká mouka
1 špetka muškátový květ
20 dkg směs mletého masa
na obalení
vejce
strouhanka
mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Celer očistíme a uvaříme do poloměkka. Mleté maso promícháme se solí, mletým pepřem, moukou, vejcem a muškátovým květem.

  2. Uvařený celer nakrájíme na slabé plátky, polovinu plátků potřeme náplní, přiklopíme prázdnými plátky, pevně přitiskneme a obalíme v trojobalu jako řízky (mouka. vejce, strouhanka). Když nevystačí náplň, tak usmažíme jen samotný celer v trojobalu. Je to také výborné.

  3. Plněný celer smažíme ve vyšší vrstvě oleje.

  4. Smažený plněný celer podáváme s brambory a tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!