Smažený plněný hermelín s medvědím česnekem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balení hermelín
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení
náplň
medvědí česnek

Postup přípravy receptu

  1. Hermelín necháme v lednici nějaký čas odležet, aby se nám s ním poté dobře pracovalo.

  2. Sýr rozkrojíme na dvě půlky a kávovou lžičkou z něj opatrně vydlabeme obsah tak, aby zůstal jenom korpus. Je potřeba být trpělivý a pracovat opatrně, aby se korpus sýru neporušil, každý sýr je jinak vyzrálý a tedy i práce s ním je různě obtížná.

  3. Dobře omytý a osušený medvědí česnek nasekáme na velmi jemno a naplníme jej do sýru. Hermelín obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.

  4. Na rozpálený olej položíme sýr rozpůlenou stranou a dále potom osmažíme lehce dozlatova ze všech stran.

  5. Smažený plněný hermelín s medvědím česnekem podáváme s vařeným bramborem nebo kaší, okurkou a trochou tatarky. Můžete přidat i sterilovanou zeleninu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!