Smažený plněný hermelín s medvědím česnekem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 balení hermelín trojobal vejce strouhanka hladká mouka podle potřeby olej na smažení náplň medvědí česnek
Postup Smažený plněný hermelín s medvědím česnekem recept
Postup přípravy receptu
-
Hermelín necháme v lednici nějaký čas odležet, aby se nám s ním poté dobře pracovalo.
Sýr rozkrojíme na dvě půlky a kávovou lžičkou z něj opatrně vydlabeme obsah tak, aby zůstal jenom korpus. Je potřeba být trpělivý a pracovat opatrně, aby se korpus sýru neporušil, každý sýr je jinak vyzrálý a tedy i práce s ním je různě obtížná.
Dobře omytý a osušený medvědí česnek nasekáme na velmi jemno a naplníme jej do sýru. Hermelín obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.
Na rozpálený olej položíme sýr rozpůlenou stranou a dále potom osmažíme lehce dozlatova ze všech stran.
Smažený plněný hermelín s medvědím česnekem podáváme s vařeným bramborem nebo kaší, okurkou a trochou tatarky. Můžete přidat i sterilovanou zeleninu.