Smažený řízek podle babičky šéfkuchaře recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 600 g vepřové maso 100 g sádlo na smažení podle chuti sůl trojobal 2 ks vejce 3 ks rohlík 50 g hladká mouka podle potřeby chléb
Postup Smažený řízek podle babičky šéfkuchaře recept
Postup přípravy receptu
-
Čerstvé klasické rohlíky dáme do mixéru a umixujeme z nich strouhanku.
Vepřové, telecí, nebo při nejhorším kuřecí řízky naklepeme, osolíme, obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a poté zprudka krátce osmažíme na sádle.
Troubu rozehřejeme na 110 °C. Do většího hrnce, nebo pekáče dáme tlusté krajíce chleba, na ně položíme smažené řízky a dáme přikryté na 45 minut do trouby. Výsledek je šťavnaté nevysušené maso a křupavá strouhanka s minimem tuku.
Smažený řízek podle babičky šéfkuchaře podáváme s oblíbenou přílohou.