Smažený vepřový řízek se sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
2-3 lžíce mléko
250 g tvrdý sýr
600 g vepřové ramínko
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
trojobal
2 ks vejce
40 g hladká mouka
60 g jemná strouhanka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové ramínko očistíme, opláchneme, osušíme a umeleme. Sýr jemně nastrouháme.

  2. V míse promícháme umleté maso, sýr, vejce, mléko a podle chuti vše osolíme a opepříme. Zabalíme a dáme přes noc do lednice rozležet.

  3. Druhý den tvoříme z hmoty tenké placky, které obalujeme klasicky v trojobalu a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!