Smetanová cibulačka s brambory a houbami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks brambory 4 ks cibule 2 dl smetana 1 špetka kurkuma 1 hrst žampiony 4 lžíce hladká mouka podle potřeby olej sůl 1 l voda mletý pepř
Postup Smetanová cibulačka s brambory a houbami recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli nakrájíme na slabé plátky. Cibuli orestujeme v hrnci s rozpáleným olejem dozlatova. Zaprášíme ji moukou a kurkumou, dobře promícháme. Po chvilce restování cibuli s moukou zalijeme studenou vodou, znovu dobře promícháme a pomalu vaříme asi 20 minut. Základ polévky propasírujeme přes cedník.
Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Na pánvi s troškou oleje orestujeme čisté a nakrájené žampiony s brambory. Osmahnuté žampiony s bramborem vložíme do propasírované cibulačky a společně vaříme do změknutí brambor a hub. Ke konci vaření polévku zjemníme smetanou.
Smetanovou cibulačku s bramborem a houbami podáváme ozdobenou červenou cibulí jako první chod.