Smetanová polévka s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

400 ml mléko
1 ks středně velká cibule
2 lžíce hrubá mouka
250 ml smetana ke šlehání
50 g sušené hřiby
1 hrst ječmenné kroupy
podle chuti
cukr
sůl
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Hřiby nebo jiné houby opláchneme, zalijeme vodou, přidáme oloupanou cibuli, osolíme a vaříme doměkka. Po uvaření houby slijeme, ale vodu nevyléváme.

  2. Houby s cibulí rozmixujeme ponorným mixérem (pár jich necháme vcelku na později) a zalijeme odloženým vývarem, přidáme ječmenné kroupy a povaříme 5 - 10 minut. V hrnečku rozmícháme hrubou mouku s mlékem a smetanou, přilijeme do polévky. Necháme trochu povařit. Smetanovou polévku dochutíme cukrem a octem.

  3. Smetanovou polévku s houbami rozdělíme do talířů a ozdobíme celými kousky hub.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!