Smetanová polévka z medvědího česneku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g brambory 1 l zeleninový vývar 150 ml smetana ke šlehání 180 ml suché bílé víno 4 ks jarní cibulka 350 g medvědí česnek podle chuti sůl mletý bílý pepř podle potřeby máslo
Postup Smetanová polévka z medvědího česneku recept
Postup přípravy receptu
-
Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na hrubo, nať použijeme jen okrajově. Cibulku osmahneme na másle, přidáme na kostky nakrájené brambory a podlijeme suchým bílým vínem. Vše necháme přejít varem, přilijeme zeleninový vývar a vaříme do změknutí brambor.
Do základu na polévku přidáme smetanu a na jemno nasekané listy medvědího česneku. Polévku krátce povaříme a poté rozmixujeme mixérem, pro naprosto hladký výsledek propasírujeme přes jemný cedník.
Smetanovou polévku z medvědího česneku podle chuti osolíme, opepříme a podáváme s krutonky či opečeným toastem.