Smetanová polévka z medvědího česneku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g brambory
1 l zeleninový vývar
150 ml smetana ke šlehání
180 ml suché bílé víno
4 ks jarní cibulka
350 g medvědí česnek
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na hrubo, nať použijeme jen okrajově. Cibulku osmahneme na másle, přidáme na kostky nakrájené brambory a podlijeme suchým bílým vínem. Vše necháme přejít varem, přilijeme zeleninový vývar a vaříme do změknutí brambor.

  2. Do základu na polévku přidáme smetanu a na jemno nasekané listy medvědího česneku. Polévku krátce povaříme a poté rozmixujeme mixérem, pro naprosto hladký výsledek propasírujeme přes jemný cedník.

  3. Smetanovou polévku z medvědího česneku podle chuti osolíme, opepříme a podáváme s krutonky či opečeným toastem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!