Smetanová rybí polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g brambory
1 špetka kmín
1 ks pórek
2 lžíce olivový olej
500 ml sladká smetana
1 lžička mletá sladká paprika
1000 g čerstvé nebo mražené rybí filé
podle chuti
sůl
pepř
podle potřeby
voda
na ozdobu
pórek

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky, pórek očistíme a nakrájíme na proužky.

  2. Brambory dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme rybu a 15 minut povaříme se špetkou kmínu. Rybu pak roztrháme vidličkou na malé kousky. Přihodíme proužky pórku, necháme 3 - 4 minuty vařit a zakápneme olejem, do kterého jsme přimíchali papriku. Nakonec vlijeme smetanu a prohřejeme. Smetanovou rybí polévku opepříme a osolíme podle chuti.

  3. Smetanovou rybí polévku při podávání dozdobíme tenkými proužky světle zelených částí syrového pórku, podáváme s pečivem.

  4. Tuto rybí polévku lze připravit i z uzené makrely.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!