Smetanové brambory s kuřecím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg brambory
1 kelímek smetana
4 ks kuřecí prsa
150 g tvrdý sýr
podle potřeby
3 lžíce olej
podle chuti
sůl
koření
grilovací koření na kuře

Postup přípravy receptu

  1. Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka. Po vychladnutí brambory oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm silná kolečka. Kuřecí prsní řízky mírně naklepeme, posypeme grilovacím kořením na kuře a necháme chvilku odpočívat. Poté kuřecí maso na oleji zprudka z obou stran opečeme.

  2. Na dno pekáčku vlijeme trochu výpeku z pánve od smažení masa, vyskládáme vrstvu pokrájených brambor, osolíme a posypeme kořením, které máme rádi - drcený kmín, majoránku nebo různé směsi na brambory. U nás se osvědčila směs farmářské brambory. Na brambory vyskládáme osmažené kuřecí maso a pokračujeme opět brambory, koření atd., dokud máme suroviny.

  3. Pekáček přikryjeme alobalem a dáme na 30 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Mezitím si nastrouháme sýr, který smícháme s osolenou a opepřenou smetanou. Můžeme přidat i prolisovaný stroužek česneku. Jídlo odkryjeme, potřeme směsí smetany a sýra a dáme zpět do trouby zhruba na 20 minut. Až sýr nahoře zezlátne, máme hotovo.

  4. Smetanové brambory s kuřecím masem podáváme s okurkovým, rajčatovým nebo jiným zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!