Smetanové brambory s tymiánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
30 g máslo
125 g parmezán
1 větvička čerstvý tymián
900 g syrové brambory
podle chuti
sůl
pepř
redukce
0 l čerstvá smetana

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci svaříme (redukujeme) na 2/3 smetanu ochucenou solí, česnekem a tymiánem (nebojte se smetanu lehce přesolit, jelikož tu sůl vtáhnou syrové brambory).

  2. Přidáme syrové, na plátky nakrájené brambory (plátky cca 2 mm), nastrouhaný parmezán, máslo a nakonec směs přendáme do vhodné pečící formy.

  3. Smetanové brambory s tymiánem pečeme v troubě rozehřáté na 150 °C cca 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!