Smetanové filé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
2-4 ks rajčata
150 dkg parmazán
0.5 l kysaná smetana
0.5 kg rybí filé
0.5 lžičky mletá sladká paprika
podle chuti
sůl
citronová šťáva
čerstvá petrželka
papriková vegeta
na ozdobu
cherry rajčátka
petrželka kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Porce filé osolíme, pokapeme citronovou šťávou a chvíli je opekáme na másle.

  2. Do kysané smetany zamícháme vegetu, mletou červenou papriku

  3. posekanou petrželku a nastrouhaný sýr.

  4. Na másle opečené filé vyskládáme do pekáčku, obložíme nakrájenými oloupanými rajčaty, zalijeme připravenou smetanou a ve vyhřáté troubě

  5. zapečeme.

  6. Porce smetanového filé ozdobíme lístkem kudrnky a plátkem rajčete. Podáváme s hranolky a třeba s celerovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!