Smetanový čokoládový krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
4 ks vejce
2 ks čokoláda na vaření
2 kelímky smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Celé tabulky čokolády rozlámeme na kousky, rozpustíme a vmícháme 4 žloutky. Povaříme a v průběhu vaření šleháme. Necháme vychladnout.

  2. 4 bílky s trochou cukru ušleháme do sněhu. Smetanu vyšleháme a vmícháme do sněhu vytvořeného z bílků.

  3. Smetanové bílky zašleháme do vychladlé čokolády a naplníme do kalíšků, které uložíme v chladu.

  4. Smetanový čokoládový krém před podáváním zdobíme ovocem, oříšky a poléváme třeba griotkou. V chladu vydrží smetanový čokoládový krém asi 2 dny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!