Dušený kuřecí řízek s česnekovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 - olej 1 - sůl 600 ml vývar 2 lžíce máslo 1 lžíce plnotučná hořčice 2 lžíce hladká mouka 150 ml smetana ke šlehání 4 ks jarní cibulka 0 - čerstvá petrželka 0 - mletý černý pepř 4 plátky kuřecí prsní řízek
Postup Dušený kuřecí řízek s česnekovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí řízky zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí a obalíme v hladké mouce. Jarní cibulku nasekáme nadrobno a stroužky česneku prolisujeme
Na oleji opečeme připravené kuřecí řízky z obou stran. Jakmile se maso zatáhne, tak jej vyjmeme a odložíme stranou. K výpeku přidáme máslo, na kterém necháme zpěnit cibulku a zaprášíme moukou. Vše krátce orestujeme, podlijeme vývarem a za stálého míchání přivedeme k varu. Poté přidáme prolisovaný česnek, vrátíme plátky masa a zvolna dusíme doměkka. Omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem a zjemníme smetanou
Dušené kuřecí řízky rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. Vhodnou přílohou může být na másle dušený řapíkatý celer, bramborová kaše nebo opečené brambory.