Dušený kuřecí řízek s česnekovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 - olej
1 - sůl
600 ml vývar
2 lžíce máslo
1 lžíce plnotučná hořčice
2 lžíce hladká mouka
150 ml smetana ke šlehání
4 ks jarní cibulka
0 - čerstvá petrželka
0 - mletý černý pepř
4 plátky kuřecí prsní řízek

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí a obalíme v hladké mouce. Jarní cibulku nasekáme nadrobno a stroužky česneku prolisujeme

  2. Na oleji opečeme připravené kuřecí řízky z obou stran. Jakmile se maso zatáhne, tak jej vyjmeme a odložíme stranou. K výpeku přidáme máslo, na kterém necháme zpěnit cibulku a zaprášíme moukou. Vše krátce orestujeme, podlijeme vývarem a za stálého míchání přivedeme k varu. Poté přidáme prolisovaný česnek, vrátíme plátky masa a zvolna dusíme doměkka. Omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem a zjemníme smetanou

  3. Dušené kuřecí řízky rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. Vhodnou přílohou může být na másle dušený řapíkatý celer, bramborová kaše nebo opečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!