Silvestrovské masové kapsičky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 30 g slanina 2 stroužky česnek 1 špetka sůl 1 špetka sůl 4 ks vejce 3 hrnky strouhanka 1 snítka petrželka 600 ml mléko 2 ks cibule 80 g mouka 650 ml voda 1 ks citron 60 g margarín 50 g margarín 70 g margarín 1 ks bobkový list 400 g hladká mouka 20 dkg hladká mouka 1 ks muškátový oříšek 500 g mleté maso 1 plechovka rajský protlak 30 g chorizo
Postup Silvestrovské masové kapsičky
Postup přípravy receptu
-
Masové kapsičky jsou podle tradičního receptu poněkud náročné na přípravu, mohou proto zabrat více času, ale chuťově vám tu práci vynahradí
Příprava těsta
Budeme potřebovat 400 g mouky, 60 g margarínu,1 kousek citronu, špetku soli a 650 ml vody. Vodu přivedeme k varu v hrnci spolu s citronovou kůrou, tu poté vyndáme a vsypeme mouku, sůl a margarín. Vše mícháme a za stálého míchání zahříváme, dokud se nevytvoří koule, která se přestane lepit na stěny. Za tepla těsto vyndáme a na pomoučněném vále prohněteme, necháme odpočívat a vychladnout. Poté znovu prohněteme, aby těsto mělo jemnější konzistenci. Vyválíme plát, z kterého pomocí větší sklenice nebo hrnku vykrajujeme kola, která pak plníme masovou směsí a zatlačíme po okrajích (do tvaru půlměsícové kapsy)
Masová směs k plnění
50 g margarínu
2 nakrájené cibule
2 stroužky česneku
1 rajský protlak
30 g jemně nasekané slaniny
30 g jemně nakrájeného chorizo
1 bobkový list
500 g mletého masa
Cibuli a česnek osmažíme na pánvi a postupně přidáváme ostatní ingredience, až se směs spojí
Druhá směs
70 g margarínu
80 g mouky
625 ml mléka
nakrájená petrželka
citronová šťáva
sůl
pepř
muškátový oříšek
Tuto směs opět připravíme smažením na pánvi a postupně přidáváme už připravenu směs masovou. Necháme mírně vychladnout a plníme kapsičky připravené z těsta
Nakonec silvestrovské masové kapsičky obalujeme v klasickém trojobalu, může postačit i vejce a strouhanka
Masové kapsičky smažíme ve vyšší vrstvě oleje a podáváme teplé či studené, s domácí tvarohovou majonézou, chilli omáčkou nebo česnekovým dipem.