Silvestrovské masové kapsičky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

30 g slanina
2 stroužky česnek
1 špetka sůl
1 špetka sůl
4 ks vejce
3 hrnky strouhanka
1 snítka petrželka
600 ml mléko
2 ks cibule
80 g mouka
650 ml voda
1 ks citron
60 g margarín
50 g margarín
70 g margarín
1 ks bobkový list
400 g hladká mouka
20 dkg hladká mouka
1 ks muškátový oříšek
500 g mleté maso
1 plechovka rajský protlak
30 g chorizo

Postup přípravy receptu

  1. Masové kapsičky jsou podle tradičního receptu poněkud náročné na přípravu, mohou proto zabrat více času, ale chuťově vám tu práci vynahradí

  2. Příprava těsta

  3. Budeme potřebovat 400 g mouky, 60 g margarínu,1 kousek citronu, špetku soli a 650 ml vody. Vodu přivedeme k varu v hrnci spolu s citronovou kůrou, tu poté vyndáme a vsypeme mouku, sůl a margarín. Vše mícháme a za stálého míchání zahříváme, dokud se nevytvoří koule, která se přestane lepit na stěny. Za tepla těsto vyndáme a na pomoučněném vále prohněteme, necháme odpočívat a vychladnout. Poté znovu prohněteme, aby těsto mělo jemnější konzistenci. Vyválíme plát, z kterého pomocí větší sklenice nebo hrnku vykrajujeme kola, která pak plníme masovou směsí a zatlačíme po okrajích (do tvaru půlměsícové kapsy)

  4. Masová směs k plnění

  5. 50 g margarínu

  6. 2 nakrájené cibule

  7. 2 stroužky česneku

  8. 1 rajský protlak

  9. 30 g jemně nasekané slaniny

  10. 30 g jemně nakrájeného chorizo

  11. 1 bobkový list

  12. 500 g mletého masa

  13. Cibuli a česnek osmažíme na pánvi a postupně přidáváme ostatní ingredience, až se směs spojí

  14. Druhá směs

  15. 70 g margarínu

  16. 80 g mouky

  17. 625 ml mléka

  18. nakrájená petrželka

  19. citronová šťáva

  20. sůl

  21. pepř

  22. muškátový oříšek

  23. Tuto směs opět připravíme smažením na pánvi a postupně přidáváme už připravenu směs masovou. Necháme mírně vychladnout a plníme kapsičky připravené z těsta

  24. Nakonec silvestrovské masové kapsičky obalujeme v klasickém trojobalu, může postačit i vejce a strouhanka

  25. Masové kapsičky smažíme ve vyšší vrstvě oleje a podáváme teplé či studené, s domácí tvarohovou majonézou, chilli omáčkou nebo česnekovým dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!