Silvestrovské masové řezy recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 1 ks vejce 200 g šunka 2 lžíce solamyl 200 ml mléko 1/2 ks pórek 60 g eidam 450 g hovězí zadní 2 lžičky dijonská hořčice 350 g vepřová kýta ostrý kečup 3 lžíce strouhaná houska mletý černý pepř 2 balíčky listové těsto v plátu sezamová semínka 1/2-1 lžičky koření čubrica 1 špetka drcený římský kmín
Postup Silvestrovské masové řezy
Postup přípravy receptu
-
Hovězí a vepřové maso očistíme, nakrájíme na kousky a spolu umeleme. Oloupaný česnek prolisujeme a očistěný pórek nakrájíme na velmi jemné proužky. Sýr nastrouháme najemno
Mleté maso osolíme, opepříme, ochutíme kořením čubrica, kmínem, dijonskou hořčicí a prolisovaným česnekem. Vše zalijeme mlékem a spolu se sýrem, strouhankou a solamylem zpracujeme v hladkou masovou směs, kterou necháme v chladu asi 30 minut odpočinout
Plát listového těsta poklademe polovinou šunky, tence potřeme kečupem a posypeme pórkem. Nyní naneseme vrstvu masové směsi, kterou uhladíme, potřeme kečupem, posypeme pórkem a poklademe druhou polovinou šunky. Vše zakryjeme druhým plátem listového těsta, okraje řádně uzavřeme, těsto propícháme vidličkou, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem
Masovou směs v listovém těstě pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 8 - 10 minut. Potom teplotu snížíme na 180 °C a ještě pečeme asi 20 minut dozlatova
Vychladlou zapečenou masovou směs nakrájíme na kousky a podáváme jako chuťovku k vínu či pivu. Výborně však chutná i teplá zejména s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.