Smetanový dort recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky rum
0.5 l mléko
4 lžíce cukr moučka
125 balíčků vanilkový cukr
2 kelímky zakysaná smetana
1 kelímek smetana ke šlehání
1 balíček vanilkový pudink
0.5 balíčku kakaové piškoty
1 plechovka kompotovaný ananas
1 balíček světlá želatina
0.5 balíčku dětské světlé piškoty
na ozdobu
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. V 1/2 l mléka, do kterého přidáme 2 polévkové lžíce cukru a 1/2

  2. balíčku vanilkového cukru, uvaříme vanilkový pudink. Po vychladnutí do něj opatrně vmícháme rum podle chuti. Vychlazený pudink vyšleháme mixerem.

  3. V další nádobě vyšleháme šlehačku a jemně do ní vmícháme 2 lžíce cukru moučky, 1/2 balíčku vanilkového cukru a zakysanou smetanu z obou kelímků. Pro lepší zatuhnutí přidáme do smetanového krému želatinu připravenou podle návodu na obalu.

  4. Do formy o obsahu asi 1 litr nalijeme polovinu vychlazeného pudinku, na který naskládáme střídavě vedle sebe žluté a kakaové piškoty. Piškoty zalijeme polovinou smetanové hmoty, na kterou poklademe kousky ananasu. Stačí použít množství, které najdeme v malé plechovce. Opět zalijeme smetanovou hmotou a na ni opět naskládáme piškoty. Piškoty překryjeme zbylou polovinou pudinku. Formu zakryjeme alobalem a necháme půl dne v chladničce tuhnout.

  5. Po vychlazení dezert vyklopíme a ozdobíme ovocem. Použijeme kiwi, maliny, hroznové víno, jablko, broskev, pomeranč, mandarinky, banán a jiné podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!