Snadná a chutná panenka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks rajčata 1 lžíce pesto 1 plechovka sterilované žampiony podle chuti sůl chilli koření sušená bazalka podle potřeby olej na smažení vepřová panenka
Postup Snadná a chutná panenka recept
Postup přípravy receptu
-
Panenku nakrájíme na silnější plátky, trochu naklepeme rukou, osolíme a opepříme. Panenku můžeme okořenit například chilli kořením. Rajčata nakrájíme na plátky.
Panenku opečeme zprudka na oleji, dáme stranou a udržujeme v teple.
Do výpeku z masa dáme smažit nakrájená rajčata, posypeme sušenou bazalkou, osolíme a opepříme. Po změknutí přidáme žampiony a velkou lžíci růžového pesta (může použít i zelené). Až se všechno spojí do omáčky, nandáme na talíř s panenkou.
Snadnou a chutnou panenku podáváme s bramborovou přílohou podle chuti. Brambory pečené v alobalu jsou nejlepší.